fbpx

Espresso & Americano

Det finns en produkt som representerar den sanna italienska andan över världen vilket är espresson. En historia av tradition och högkvalitet med en smak som gör att känns igen oavsett vart du än är i världen. Dock uppfanns inte kaffet i Italien, utan i Etiopien. Kaffet upptäcktes av européerna först när de sakta men säkert börja upptäcka Afrika. Kaffebönan färdas sen med båt över till Yemen under 1500-talet där bönan fick namnet Mocha. Vilket är ett namn som används för många olika sorters kaffe idag.

Vidare från Yemen fraktades kaffet sen till Venice och spred därifrån till resten av Europa. Hos oss på Limhamns Glassmejeri har du möjligheten att välja mellan en rad olika typer av italienskt kaffe.

Arabica bönor

I vårt mysiga café på dragörkajen kan du njuta av italiensk kaffe som är gjort på 100% arabica bönor. Kaffebönan kommer från Etiopien som anses varakaffets härkomst. Smaken av Arabica bönorna är mild och med inslag av frukt och bär. Kaffet blir därför inte bittert och håller samtidigt en god syrlighet. Detta har gjort att Arabica bönorna är de mest eftertraktade kaffebönorna.

Våra kaffesorter

Vårt mål är att kunna dela med oss av vår kärlek för det italienska kaffet till alla kaffeälskare som besöker vår butik. Därför har vi valt att inkludera ett flertal kaffesorter i vår meny av varma drycker. Från Espresso, Macchiato, Cortado, Cappuccino, Latte och Americano. I listan nedan finner du en kort förklaring för var kaffesort så du enkelt kan bestämma dig för vilken du vill beställa.

  • Espresso – liten mängd fylligt kaffe täckt med ett fast skum
  • Macchiato – enkel espresso med en skvätt av skumma mjölk
  • Cortado – kaffedryck som innehåller lika mycket espresso som mjölk
  • Cappucino – består av lika delar espresso, varm och skummad mjölk
  • Latte – är kaffe med ångvärmd mjölk
  • Americano – espresso utspädd med hett vatten

Oavsett om du vill njuta av vanligt bryggkaffe eller en speciell kaffesort kan du beställa det hos oss på Limhamns Glassmejeri. Välkommen in till vårt café på dragörkajen i Limhamn!