fbpx

Glassen

Glass är en sötad grundblandning av mjölk, grädde och socker som många njuter av, speciellt under varma sommardagar. Även om efterrättens exakta ursprung är omdiskuterat vet vi att det är daterat ända bak till Kinas T’ang period. Den kinesiska adeln konsumtionsmetod var en mjuk pasta av överkokt ris, kryddor och mjölk. Glassen som liknar den vi konsumerar idag upptäcktes först år 1695 i Neapel. Det var det första receptet som innehöll ägg. Precis som gelaton spreds sig denna dessert sen vidare genom Europa.

Malmös bästa glass

Hos oss på Limhamns Glassmejeri hittar du Malmös bästa glass. Vi erbjuder två glass sorter, gelato och mjukglass. De två varianterna görs med omtanke och finess för hand. Att tillverka vår egen glass är något vi är speciellt stolta över. Vi kan även erbjuda dig en kopp nybryggt italienskt kaffe ihop med någon av våra efterrätter. Upptäck vår meny här!

Mjukglass

Namnet av denna glass sort beskriver dess konsistens perfekt, vilket är mjuk. Mjukglassen innehåller exakt samma ingredienser som vanlig glass. Skillnaden är att glassen kommer från en maskin som till följd av införing av luft i dess blandning resulterat i en mjukare och luftigare textur.

I vår gelateria kan du beställa hemgjord mjukglass i behållare eller dragörstrut. Mjukglassen finns i två olika storlekar, liten och stor. Så du kan välja mängd glass efter hur sötsugen du är.

Gelato

En annan slags glass som vi framställer är gelato. Den italienska glassen känns alltid lite lyxigare än vanlig glass. Huvudkomponenterna i kärnas långsamt vilket bidrar till att glassen får en tätare konsistens. Gelaton smakar också krämigare när den serveras under sommartid. I stället för att vara isig smälter massan till en pool av lycka så fort den träffar tungan.

Det som gör vår gelato exklusiv är att vi tillverkar den dagligen från grunden. Vi använder bara naturliga ingredienser vilket gör att smakerna blir makalösa. Så kom in till vår gelateria i Limhamn får en stund av glassig avnjutning!